dilluns, de juny 06, 2005

Apple anuncia que el Mac Os X correrà sobre processadors d'Intel

La fi d'una època

Fa dues hores Steve Jobs ha confirmat un dels rumors més increïbles que havia corregut amb molta insistència durant tot el cap de setmana, davant la imminència de la Conferència Mundial de Desenrotllament d'Apple, que s'ha encetat amb la keynote de Jobs.
Els maquers estem dividits davant aquest anunci: d'una banda, és la fi d'una llegenda envoltada de romanticisme, per dir-ho d'una manera coenta: el Mac com a màquina diferent que distingia una elite d'usuaris. Això s'ha acabat: sembla que qualsevulla "pecera" podrà córrer el Mac Os X.

D'altra banda, aquest ananci és una declaració de guerra a Microsoft, el monopoli de la qual pot tindre els dies comptats: el Mac Os X sí és una alternativa real a Windows, molt més que no ho és Linux encara. És tracta d'un SO molt funcional, molt segur, molt potent i summament intuïtiu i senzill d'utilitzar. En pocs anys, podria haver un parc immens de pc correguent amb Mac, i funcionant millor… Pot ser el començament d'una autèntica revolució informàtica. I, d'alguna manera, per a tota la humanitat.

Alguns vessarem una llagrimeta, però ens consolarem amb les noves i estimulants expectatives que s'obren d'ara endavant.